Seo Optimizasyonu İpuçları

Teknoloji ve internet çağının her geçen gün kendini daha fazla hissettiriyor olması, dijital pazarda olmak isteyenleri de ön plana çıkma çabası içerisine sokuyor. Bu da SEO gibi uzmanlık gerektiren bazı hizmetlerin alınmasını zorunlu kılıyor. Peki SEO nedir? Nasıl yapılır? İşte arama motoru optimizasyonu hakkında bilinmesi gerekenler ve SEO çalışmalarında faydalanabileceğiniz 10 etkili ipucu…

SEO Nedir?

SEO, İngilizce ‘arama motoru optimizasyonu’ (search engine optimization) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir dijital pazarlama terimidir. SEO, web sitelerinin arama motorlarında belli başlı aramalarda daha üst sıralarda çıkmasını sağlayan çalışmalar bütününe verilen isimdir. Arama motoru optimizasyonu; kaliteli içeriklerle kullanıcı deneyimini iyileştirme, düzenli taramalarla sitenin teknik altyapısındaki sorunları ortadan kaldırma, başka sitelerden referans alma gibi çalışmaları kapsar. Arama motoru optimizayonu çalışmaları site içi SEO ve site dışı SEO şeklinde ikiye ayrılır.

Site İçi SEO Nedir?

‘On page SEO’ olarak da bilinen site içi SEO, web sitesinde yapılan SEO çalışmalarını temsil eder. Site içi SEO çalışmalarıyla bir web sitesindeki tüm sayfalar SEO uzmanı tarafından arama motorları için optimize edilir. Web sitesi içeriği site içi SEO’nun en önemli unsurlarından biridir ancak kapsamlı bir arama motoru optimizasyonu çalışması için yalnızca site içeriğini optimize etmek yeterli değildir. Sitenin ne kadar kullanıcı dostu olduğu, hızı, hatta yazılımda kullanılan kodların içeriğe oranı bile site içi SEO çalışmalarını etkileyebilir. Web sitesinin teknik açıdan sağlıklı olmasını sağlamak da site içi SEO çalışmalarının bir parçasıdır.

Site Dışı SEO Nedir?

Site dışı SEO veya ‘off page SEO’ web sitesinin dışında yapılan SEO çalışmalarını ifade eder. Site dışı SEO, diğer sitelerden optimize edilen siteye yönelen bağlantıları ve referansları kapsar. Backlink çalışmaları site dışı SEO uygulamalarına örnektir. Sosyal medya siteleri de site dışı SEO çalışmaları için sıklıkla kullanılır.

SEO Çalışmalarını Geliştirmek İçin 10 İpucu

İşte SEO çalışmalarını geliştirmek ve web sitenizi hedefe ulaştırmak için faydalanabileceğiniz 10 etkili ipucu:

  1. Özgün içerik kullanın. Web sitenizdeki içeriğin başka sayfalardan kopyalanmamış olmasına dikkat edin.
  2. Anahtar kelime seçimi yaparken ilgilendiğiniz sektörle ilgili aramaları baz alın. Anahtar kelime seçmek için Google arama çubuğunda çıkan önerilerden faydalanabilirsiniz.
  3. İçeriklerinizi yalnızca anahtar kelimelerle doldurmayın. İçeriklerin doğru bilgi veren okunabilir içerikler olmasına özen gösterin. Unutmayın ki içeriğin kullanıcı dostu olması anahtar kelime barındırmasından daha önemlidir.
  4. İçeriklerinize hem sitedeki diğer sayfalara hem de konuyla ilgili diğer sitelere yönlenen bağlantılar ekleyin. Bu hem kullanıcı deneyimini iyileştirir hem de arama motorlarının sitenizi taramasını kolaylaştırır.
  5. Meta başlık ve açıklamaları ziyaretçilerin arama motorlarında sitenize dair gördüğü ilk içeriklerdir. Sitenizdeki tüm sayfaların meta başlıklarını ve açıklamalarını düzenleyin. Meta başlığının 60, açıklamasının 160 karakteri geçmemesine dikkat edin.
  6. Web sitenizdeki her bir sayfanın eşsiz olması önemlidir. Sayfalarda aynı başlıkları ya da içerikleri kullanmayın.
  7. URL oluştururken adresin sayfa içeriğiyle alakalı olmasına özen gösterin. Karmaşık ve uzun URL’ler yerine basit ve anlaşılabilir olanları tercih edin.
  8. Sitenizde kullandığınız tüm görsellerin alt (alternatif) metinlerini girdiğinize emin olun. Arama motorlarının kelimeleri okuyarak sıralama yaptığını unutmayın.
  9. Sıralaması yüksek sitelerde, kendi sitenize referans verebileceğiniz içerikler yayımlayın. .gov ve .edu uzantılı sitelerin itibarları diğer sitelere göre daha yüksektir. Mümkünse bu sitelerde backlink çalışması yapın.
  10. Bir XML site haritası oluşturun. Arama motorlarının sitenizi taramasını kolaylaştırın.

Bir SEO uzmanı mı arıyorsunuz? Quatre Creative olarak arama motoru optimizasyonu konusunda uzman kadromuz ve avantajlı   ile yanınızdayız. Arama motorlarında üst sıralarda yer almak ve internetin rekabetçi ortamında sivrilmek için tıklayınız!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir